Creëer rust en ruimte in je woning met deze 8 opbergtips

Share.

Als er één zaak is waar we momenteel niet tekort aan hebben, is het tijd. En dus is het misschien wel eens tijd voor een stevige lenteschoonmaak. Als we dan toch thuis blijven, kunnen we het maar beter in een grondig opgeruimd huis of appartement doen, niet? We geven je alvast enkele tips mee om het maximale te halen uit je opbergruimte. Klaar voor een stuk meer ruimte in je woonst?

1. Haal meer uit en steek meer in je kasten

Wist je dat de binnenkant van een kastdeur, net zoals die van een koelkast, een zeer handige plek is om rondslingerende spullen kwijt te geraken? Met een aantal haakjes hang je zo sjaals, een regenjas of paraplu in je kleerkast. Of kabels en andere opladers in een kast in de woonkamer. Make-up en medicijnen in de badkamerkast, schoonmaakmiddelen in je waskamer… Voor dat laatste moet je allicht wel wat rekjes aan je kastdeur bevestigen 😉

2. Gebruik de ruimte onder je meubels

De meest logische: onder je meubels of onder je bed is er zoveel ruimte beschikbaar. De enige voorwaarde: prop niet zomaar alles eronder, maar gebruik handige opbergboxen of koop meubels met opberglades. Zorg er wel voor dat deze boxen goed aansluiten op mekaar, zodat het er netjes blijft uitzien. Wat je er zoal in kwijt kan? Tja, wat kan je er niet in kwijt? Kleding, boeken, kabels, elektrische toestellen die je sporadisch gebruikt: alles kan.

3. Cd-rekjes recycleren

Al lang overgeschakeld op Spotify of Apple Music en je cd’s de deur uit gedaan? Dan heb je misschien nog wel een cd-rekje dat ergens stof staat op te doen. Gebruik het dan als handige opbergkast in de keuken! Potjes en pannetjes, kruiden, afwasmiddel, kookboeken… Nostalgie combineren met praktischheid, wij zijn fan.

Toch nog cd’s liggen? Sorteer ze dan steeds op alfabetische volgorde, genre of kleur van het hoesje. Of zet ze eindelijk in digitale vorm op je computer, zodat je wat extra ruimte creëert.

4. Onder de trap

Misschien wel de beste ruimte om spullen op te bergen: onder je trap. Hang er jassen op, plaats al je tassen en misschien zelfs schoenen er… De mogelijkheden van de ruimte onder je trap zijn eindeloos. Maar dat vertelden we al in dit artikel.

5. Kijk omhoog

Ja Sammy, kijk omhoog. Je zal ervan verschieten hoeveel ruimte daar beschikbaar is. Het bovenste schap van een kast, bijvoorbeeld. Enkele leuke manden of bakjes bovenop een kast. De muur boven je toilet in de badkamer. Of gewoon de ruimte boven ooghoogte aan eender welke muur, waar je nog een paar extra planken van hout of glas kan plaatsen. Met een knappe, slim geplaatste plank geef je je favoriete spullen een veilige plek én creëer je een nieuw brandpunt in de ruimte. Ideaal, toch?

6. Organiseer je lades

Ordelijk opgeruimde schuiven en lades zijn altijd aangenaam, ook al zie je het niet van de buitenkant. Je kan hier verschillende objecten voor gebruiken: oude wijn- of schoendozen, bijvoorbeeld, of stukken karton waarmee je zones afbakent in je lades. Voorzie ook één schuif waar je al je rommel in kwijt kan zonder er te veel bij na te denken, dat geeft mentale rust.

7. Spiegelkasten

Perfect voor in de badkamer natuurlijk: een spiegelkast waar je al je shampoo, make-up en andere badkamerspullen in kwijtkan. Maar ook in de woonkamer kan een spiegelkast een grote meerwaarde bieden: ze zorgt niet enkel voor opbergruimte om meer ruimte te creëren in je woonkamer, de grote spiegel zorgt ook voor een visueel effect waardoor je woonkamer er vanzelf ruimer gaat uitzien.

8. Weggooien

Last but not least, de ultieme tip. Slingeren er te veel spullen rond in huis, dan heb je misschien gewoon te veel spullen. Kleding die je niet meer draagt, kabels en toestellen die je niet meer gebruikt, boeken die je niet meer leest: haal ze uit je woonst, en geef ze eventueel een tweede leven door ze naar de kringloopwinkel te brengen.

Auteur: PJG

Bron: Eigenhuisentuin en Inboxstorage

 

Share.

Leave A Reply