Van deze keukenrampen loop je best snel weg

Share.

Tijdens je huizenjacht ga je vaak langs bij meerdere huizen. Vaak kom je er de gekste zaken tegen. Van een lekkend toilet naar een piepkleine slaapkamerdeur, tot de allergekste kleuren in de woonkamers. Over geuren en kleuren valt nog te twisten, maar als je deze 4 keukenrampen tegenkomt, loop je best snel weg!

Voor we met z’n allen met argusogen elk appartement of huis gaan onderzoeken op ‘gebreken‘, moet je wel weten dat dit uiteraard niet overal het geval is. Je kan de eigenaar in kwestie hier vooraf gewoon naar vragen. Hij zal je daar hopelijk een eerlijk antwoord op bieden. Toch zijn er enkele situaties waarbij je toch sneller droomt van dat andere pand dat je nog op het oog had.

1. Waterschade

Een huis met waterschade is alvast een afknapper. Zeker omdat je tegen zoiets als opkomend water weinig kan beginnen, mocht dat een probleem zijn bij het huis in kwestie. Daarnaast is het niet altijd te achterhalen waar het probleem nu werkelijk zit. Zo kan het zijn dat er problemen zijn bij de buren, waar jij ook last van kan ondervinden.

Als je toch het huis gaat bezichtigen, kan je best onderzoeken of er vocht aan de muren of kringen in het parket. Dat geeft alvast een indicatie dat er mogelijk een probleem is met de leidingen, de kranen of problemen aan het gebouw zelf. Zelfs als eigenaars erbij zweren dat de problemen van de baan zijn, is het altijd aan te raden om problemen met waterschade van nabij op te volgen. Merk je geen compromis of oplossing van de eigenaar, kan je best ‘de deal’ afblazen.

2. Leidingen

We hadden het net al over lekkende leidingen die een probleem kunnen geven, maar check ook vooral de isolatie en de constructie ervan. Heel wat woningen, vooral gebouwd na de Tweede Wereldoorlog, hebben leidingen die gebouwd zijn met asbestcement, waardoor sommige vezels nu ook in het drinkwater terechtkomt. Daarnaast zijn heel wat leiding geïsoleerd met asbest, omwille van de stevigheid en dichtheid. Helaas is dat ook schadelijk voor de gezondheid. Stap dus weg als je deze isolatie ziet!

Leidingen

3. Keukenkasten

Keukenkasten -of meubels in het algemeen- kunnen op verschillende manieren een probleem vormen. Het meest logische zou zijn dat ze verouderd, verrot of helemaal stuk zijn en nood hebben aan vervanging. Het hoeft in se geen deal breaker te zijn. Als je van plan bent om het zelf te herstellen, kan je eventueel wel de onderhandelen over de kostprijs. Je moet immers investeren in nieuwe meubels en het huis is op dat vlak misschien niet naar waarde geschat.

Check tijdens de huizenjacht toch altijd de lades, of de kastdeuren. De keuken mag misschien wel groot ogen, soms is het mogelijk dat de opslagruimtes toch niet zo ruim zijn dan aanvankelijk gedacht. Er wordt namelijk door designers soms gewerkt met ondiepe bodems in de lades of kasten om de keuken groter te doen lijken. In de praktijk heb je dan qua opslagruimte soms niet voldoende om zelfs een serveerschaal of kookpot weg te bergen.

kastjes

4. Vloeren

Tot slot kan je ook best een kijkje nemen naar de staat van de vloer. Zijn er barsten in de tegels en moeten ze herlegd worden? Dan kan je opnieuw voor de voorziene kosten een vermindering van de kostprijs van de woning vragen. Heeft je droomhuis een houten vloer in de keuken? Check dan zeker of het vocht -de keuken is een van de vochtigste plekken in huis- de vloer niet aangetast heeft. Ben je toch van plan om de vloer aan te pakken, kan je dus best kijken naar het prijskaartje en de moeite die je moet doen om de vloer uit te breken en een nieuwe te leggen.

vloer

Soms hoef je niet meteen je rug te keren naar het huis en vraagt het een beetje begrip van beide kanten. De eigenaar zal wel in conversatie willen gaan over de woning, maar als je toch gevaarlijke toestanden vindt, dan kan je best twee keer nadenken over de woning. Ga ook zeker naar meerdere woningen kijken. Wie weet kom je sneller je droomhuis tegen dan je zelf dacht. 🙂

Bron & foto: Zillow Digs

Heb jij iets gelijkaardig meegemaakt?
Laat het ons weten in de reacties!

Share.

Leave A Reply