3 manieren om je huis sneller te verkopen

Share.

Of je nu een makelaar bent, of je wil zelf je woning proberen verkopen, een huis verkopen is niet op één, twee, drie gebeurd. Neen, het vraagt een goede voorbereiding, heel wat geduld en misschien wel enkele aanpassingen. Wie zorg besteedt aan het verkoopsproces, zal nadien de woning sneller van de hand kunnen doen. Met deze drie manieren kom je alvast een stap verder!

Een goede indruk

Je moet zo’n verkoopsproces een beetje vergelijken met een sollicitatie, je huis heeft een goede eerste indruk nodig voor een potentiële nieuwe eigenaar. Ongeacht of het er vanbinnen hypermodern en fenomenaal uitziet met de allernieuwste materialen, als je buitenkant niet meegeëvolueerd is, dan kan het mogelijke kandidaten afschrikken. Het is namelijk een eerste indruk en daar bepalen ze of ze ook over de drempel van de voordeur willen wandelen.

Heeft de voorkant van je woning -of de buitenkant in het algemeen- een opknapbeurt nodig? Enkele simpele tips geven je woning een eenvoudige facelift. Begin met een stapje achteruit te zetten en alle pijnpunten in kaart te brengen. Herstel daarna eventuele schade aan deuren, de gevel en ramen en geef ze een likje verf. In het ergste geval moet je ze vervangen.

Is je een voortuin een eyecatcher? Zorg er dan voor dat het gras netjes gemaaid is, de bloemen niet verwelkt zijn en het onkruid weggeplukt is. Een frisse tuin (met verzorgde tuinpaden) nodigt alvast nét iets meer uit voor mogelijke huiseigenaars. Ook binnenin kan je best je woning voorbereiden. Is je huis al leeg? Dan doen kartonnen meubels hun ding!

TIP: voor je je woning online zet, doe je er best aan om geweldige foto’s te nemen. Hoe? Dat lees je hier! Hoe je het beste zoekertje opstelt, kan je dan weer ontdekken in dit artikel.

Inzetten van social media

Social media is niet meer alleen de virtuele plek om contact te houden met vrienden en familie. Al enkele jaren is het voor menig bedrijf de plaats om in aanraking te komen met huidige en potentiële klanten. Laten we dat nu even op kleine schaal bekijken, want ook jij bent op een of andere manier ‘een bedrijf’: jij biedt een huis aan, jouw potentiële kopers zitten misschien wel op social media.

En net zoals heel wat bedrijven inspelen op social media, is hun website daar ook aan aangepast. Dat is bij Zimmo ook het geval waar je – zie afbeelding hieronder – jouw woning moeiteloos kan delen via verschillende kanalen.

Je kan zelfs een stapje verder gaan door met een pagina nieuwe eigenaars te zoeken. Zo kan je hen bereiken via gesponsorde posts. Wanneer je op regio of demografische groep target, komt jouw boodschap terecht bij diegene die misschien wel écht geïnteresseerd zijn in jouw woning. En met een eigen pagina kan jij je woning openstellen zoals jij dat wil. Wees creatief!

Durf te renoveren

Het ultieme doel is om je woning te verkopen met een winstmarge, toch? Maar is het dan de moeite om eerst een extra investering te doen in je woning?

Eerst en vooral; ja, je doet er goed aan om herstellingswerken zoals het dak, de vloeren en muren een flinke opknapbeurt te geven. Zo niet, haken potentiële kopers al af bij het zien van de foto. Maar hoef je dat dan zelf te doen? Uiteraard niet. Ben je geen held in dakherstellingen? Dan doe je goed aan om met een specialist in zee te gaan. Loopt het fout als je het zelf doet, dan kan het je nog een stevigere duit kosten dan verwacht.

En toch is niet elke investering in je woning er eentje die je automatisch mag doorrekenen in de vraagprijs. Een aankoop of verbouwing die jij zo geweldig vindt, geldt misschien niet voor een potentiële koper, die de prijs liever ziet dalen of niet eens meer geïnteresseerd is. Denk maar aan een vijver of zwembad. Wat voor jou misschien top is, is dat niet voor een ander.

Heb jij nog tips om je huis sneller te verkopen? Laat het dan weten in de reacties!

Bron: Zillow
Foto’s: Style at Home

Share.

Leave A Reply