8 manieren om een kleine woning groter te doen lijken

Share.

We wonen met z’n allen steeds kleiner en kleiner. Moeten we daarom gaan inboeten op ruimte? Neen! Je kan nog steeds dat gevoel hebben om in een ruim appartement of huis te wonen. Met deze 8 manieren kan je een kleinere woning toch groter laten lijken!

1. Plafond schilderen of behangen

Heel wat mensen hebben de misvatting dat een plafond absoluut gewit moet worden. Wist je dat dat niet per se nodig is om een open gevoel te geven? Een  kleurtje of een strak stukje behang werpt alvast een nieuwe schaduw op de zaak, eentje met een fris gevoel en een open ruimte. 😉

 

Een helpende hand nodig om een plafond te schilderen? Wij wijzen je de weg met dit artikel!

2. Lichte muren en vloeren

Waar donkere kleuren licht absorberen, weerkaatsen zachte kleuren het licht, waardoor je ruimte automatisch groter lijkt. In navolging van het plafond is het dan ook logisch om te kiezen voor een lichtkleurige muur en dito vloer. Moet dat dan per se in het wit? Neen hoor, er zijn volgende tinten en kleurschakeringen die zorgen voor het juiste effect. Liefhebbers van hout in het interieur mogen alvast juichen, want ook het gemiddelde parket of houten interieur past perfect bij deze lichtkleurige stijl.

3. Denk na over meubels

Heb je een kleine woonkamer? Probeer dan eens om -naast even stevig op te ruimen- te kiezen voor één stevige zetel, in plaats van verschillende zeteltjes die te veel ruimte in beslag nemen. Om een extra gevoel van ruimte te creëren, is het ideaal om de meubels niet meteen tegen de muur te zetten. Door rondom de zetel te kunnen bewegen, heb je ook het gevoel dat er meer plek is.

Ga je op meubeljacht, kies je dus best voor een meubel uit één stuk. Kiezen voor een simpele kleur die eventueel past bij de rest van je interieur of de muren is een goed idee. Wil je meer kleur in je interieur? Door te kiezen voor kussens met felle kleuren creëer je een contrast dat tevens zorgt voor openheid.

Je kan daarnaast kiezen om zowel lichtrijk, plaats besparend als prijsbewust te werken. Een bed of een nieuwe zetel kan je bijvoorbeeld zelf in elkaar zetten met enkele paletten. Of gewoon van de houten look? Dan kunnen meubelen uit steigerhout misschien een inspiratiebron zijn.

4. Ga voor een doorzichtig interieur

Een trend waar we niet altijd blijven bij stilstaan is die van het doorzichtige interieur. Een glazen tafel of kasten waar je kan doorkijken geven je een extra gevoel van ruimte, naast het feit dat het er ontzettend knap uitziet!

5. Strepen zijn je beste vriend

Een stijl die overgewaaid uit de mode is de beweegreden dat strepen afslanken. Reden te meer om dat ook te testen in je interieur. Het is niet meteen de bedoeling dat je muur er moet gaan uitzien als een zebra, maar een tapijtje in streepmotief doet al wat het moet doen. Let wel, plaats het tapijt met de lijnen in het verlengde van je kamer.

6. Spiegels doen het werk

Spiegels kunnen wonderen verrichten in een kleine ruimte. Ze weerkaatsen het licht, waardoor je woning er automatisch ruimer uitziet. Overweeg één veel te grote spiegel aan de muur waar het meeste daglicht binnenvalt. En oh ja, een grote spiegel is ideaal om vlak voor het buitengaan nog even je outfit te checken.

Meer advies nodig over spiegels in het interieur? Dan zijn we schieten we je ter hulp met dit artikel! Wist je tot slot ook dat een spiegel ideaal is voor je inkomhal?

7. Weg met gordijnen

Als je een woonruimte echt grote wil doen lijken, dan kan je meteen afstand nemen van gordijnen of rolluiken. Wanneer je je enkel focust op je ramen, creëer je op die manier een gevoel dat je kamer er automatisch veel groter uitziet. En heb je schrik dat dat ten koste gaat van je privacy? Geen nood! Zo creëer je privacy in een ruimte zonder gordijnen!

8. Een beetje kunst

Het klinkt misschien vreemd, maar wist je dat je je woning ruimer kan doen aanvoelen als je een vleugje kunst ophangt? Kunstwerken zijn een uitstekende manier om je kamer te verruimen omdat ze zorgen voor een focuspunt in de kamer. Alles errond lijkt daarbij extra groot. Ook ideaal om een kale, ruime muur te voorzien van een gezellige toets.

Heb jij een grote muur in je ruimte, maar weet je niet hoe je die moet decoreren? Wij geven je tips in dit artikel!

Bron: Trendir

Share.