9 dringende redenen om je badkamer op te knappen

Share.

’s Ochtends je op een efficiënte manier klaarstomen voor de nieuwe werkdag. ’s Avonds een ontspannend badje. In je badkamer sta (of lig) je elke dag, dus je zorgt er maar beter voor dat je er geen hekel aan hebt. Een badkamer moet een plaats van comfort en gemak zijn. Werken bepaalde aspecten je op de zenuwen? Misschien wordt het dan tijd voor wat opknapwerk. Zeker als je op een of meer van de volgende 9 problemen stoot.

1. Niet fotogeniek

Klinkt gek, maar soms zie je bepaalde problemen beter op een foto dan rechtstreeks met je eigen ogen, die gewend zijn geraakt aan het uitzicht. Neem dus een foto van je badkamer, zo krijg je een beter zicht op wat je anders misschien niet zou merken. Een verkeerd zittend kleurenpallet, of een reeks overbodige potjes en tubes aan de lavabo, bijvoorbeeld.

2. Gedateerde kleuren

Is je badkamer gedrapeerd in kleurrijke, funky tinten? Misschien wel het beste voorteken dat je badkamer uit de mode is. Een wit, grijs of zwart kleurenpallet is tijdloos en stijlvol. En ook in deze kleuren kan je kiezen uit verschillende tinten om er toch wat variatie in te brengen!

3. Moeilijke inrichting

Een vreemde lay-out van je badkamer is een andere indicator dat het tijd is voor een update. Neem nu bijvoorbeeld een toilet recht naast de badkuip. Een typisch fenomeen voor bungalows en huizen uit de jaren ’20, ’30 en ’40, toen waterleidingen en loodgieterij nog een nieuw fenomeen waren. Denk er dus eens aan je toilet elders in de badkamer te installeren. Geeft meteen wat meer verfijning mee.

4. Je badkamer ruikt naar badkamer

En dat kan de bedoeling niet zijn. Misschien is het tijd om je toiletpot eens te vervangen of een nieuwe waxlaag toe te brengen. Misschien zorgt een hardnekkig lek voor schimmelvorming. Of misschien heb je gewoon iets meer ventilatie nodig in een raamloze badkamer. Kijk waar de problemen zich stellen en zorg voor een oplossing.  Een fris ruikende badkamer is veel leuker!

5. Lekken

Wanneer er bruine watervlekken opduiken op het plafond onder je badkamer, weet je dat je prijs hebt: je zit met een lek. En het is tijd om het te herstellen. Gebruik deze opportuniteit om nieuwe leidingen en kranen te steken! Zo bespaar je water, en je kan volledig je eigen smaak kiezen.

6. Slechte verlichting

Word je elke avond verblind door de lichten boven je spiegels? Of branden ze net zo matig dat je jezelf amper kan zien? Dat is natuurlijk een probleem. Betere armaturen en meer heldere lampen (of net minder helder) kunnen een eerste stap zijn naar een nieuwe badkamerlook.

7. Stilistische overblijfselen

Als je nog altijd hetzelfde motief behangpapier en popcornplafond hebt als een paar decennia geleden, wordt het weleens tijd om daar verandering in te brengen. Behangpapier kent trouwens een revival, denk er dus aan het eens op een andere manier te gebruiken. Behangpapier op het plafond, bijvoorbeeld.

8. Weinig opslagruimte

Geen plaats in de badkamer om al je spullen kwijt te kunnen? Maak dan plaats! Installeer een grotere badkamerkast of hang rekjes op boven het toilet. Je kan eventueel zelfs een muur uitslaan en een beetje ruimte pikken van de aangrenzende kamer om een inloopkast te maken.

9. Huis/appartement te koop

Waarom zou je de badkamer nog renoveren als je de woonst binnenkort toch verlaat? Euh, omdat het voor de geïnteresseerden een troef is, natuurlijk. Een mooie nieuwe badkamer trekt hen misschien net over de streep.

Wanneer je beslist te renoveren, hou dan al van bij het begin in het achterhoofd welke look je wil voor je nieuwe badkamer. En hou rekening met je huisgenoten. Gebruik bijvoorbeeld een groot memobord waar iedereen ideeën op kan plaatsen. Zo betrek je iedereen mee in het project, en maak je het jezelf gemakkelijker om trouw te blijven aan de nieuwe look.

Auteur: PJG

Share.