Keukentrends 2022: dit zijn de belangrijkste

Share.

De keuken, het hart van de woning! We brengen er zo veel tijd door dat een make-over vaak heel wat belangrijke beslissingen van je vraagt. Het moet praktisch zijn en tegelijkertijd een plaatje om naar te kijken. Plaats je binnenkort een nieuwe keuken of vind je het gewoon leuk om op de hoogte te zijn van de laatste trends? Wij zochten ze alvast voor je uit!

Less is more

Onzichtbare handgrepen, een leeg aanrecht, … hoe minder je ziet hoe beter! De trend om te ontspullen wordt in 2022 helemaal doorgetrokken naar de keuken. Geen potjes of kruiden tegen de wand, geen waterkoker of toaster op het aanrecht. Alles wordt ingebouwd of mooi opgeborgen. We verlangen naar rust in de keuken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kitchen-Suite (@kitchensuitegenk)

Modern landelijk

Een keuken met een landelijke afwerking wekt voor velen een nostalgisch gevoel op. Alleen past het niet altijd volledig in het plaatje. Tenzij… je het landelijke durft combineren met een trend die al een tijd meegaat, namelijk mat zwart. Op die manier creëer je het perfecte evenwicht!

Gouden toets

Een keuken van goud zou misschien net iets té extreem (en prijzig) zijn. Maar een gouden accent kan dan weer perfect! Laat het terugkomen in je kraan, spoelbak, handgrepen, … Vermijdt overdaad zodat het niet kitsch wordt, tenzij dat dat de sfeer is waarvoor je gaat 😉 .

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Keukens De Abdij (@keukensdeabdij)

Natuurlijke kleuren

Natuurlijke kleuren worden ook in 2022 omarmt. Denk aan wit, crème, zwart, … maar ook grijs doet zijn intrede. Door de verschillende kleuren te combineren creëer je een gezellige atmosfeer waarin het heerlijk vertoeven is!

Welke trend spreekt jou het meest aan? Of zet je trends liever aan de kant om volledig je eigen ding te kunnen doen? Laat het ons weten in de reacties!

Share.