Wat heb je zeker nodig als je alleen of samen gaat wonen?

Share.

Ga jij binnenkort alleen wonen of heb je een huis gekocht of gehuurd samen met je partner? Dan zijn er heel wat spullen die je nodig hebt. Denk je ook aan de niet zo glamoureuze benodigdheden? Wij sommen ze voor je op.

1. Rookmelder en brandblusser

Safety First! Het is verplicht om een rookmelder op elke verdieping van je woning te hebben, of je nu huurt of koopt. Als die rookdetector niet helemaal zijn werk deed, kan ook een brandblusser van pas komen.

Plaats de rookmelder niet te dicht bij je keukenapparatuur, want een kleine misstap in de keuken zou het alarm al kunnen doen afgaan. Check ook regelmatig of de batterijen van de detector nog niet aan vervanging toe zijn.

2. Zaklamp

Niet het eerste waar je aan denkt, toch enorm handig om in huis te hebben: een zaklamp (of een mobiele telefoon met een evengoed alternatief lampje). Als de stroom uitvalt, kun je veel oplossen met kaarsen. Als je echt grondig in de elektriciteitskast moet kijken, is een zaklamp toch handiger. Je hebt tegenwoordig zelfs al zaklampen die je kunt opwinden, dan loop je geen risico om met lege batterijen te zitten. Ook je gsm kan een goed alternatief bieden uiteraard.

3. Ontstopper

De ontstopper is officieel het minst glamoureuze voorwerp op deze lijst, toch is hij enorm praktisch. Om ervoor te zorgen dat je leidingen niet te snel verstoppen en je je ontstopper dus niet te vaak nodig hebt, gebruik je best regelmatig een vloeibare ontstopper om de leidingen te onderhouden.

4. EHBO-kit

Stel een goede EHBO-kit samen en beperk je zeker niet alleen tot pleisters en wat verband. Zorg ook dat er een goede pijnstiller en iets tegen verkoudheid en keelpijn in zit. Vraag raad bij de apotheker over wat je best allemaal in huis haalt. En euhm, volg misschien eens een EHBO-cursus, altijd handig!

5. Grote schoonmaak

Met een dweil, allesreiniger en een spons kom je al heel ver, al heb je misschien toch nog net iets meer schoonmaakproducten nodig voor een lenteschoonmaak. Vergeet je apparaten en tools niet want onder stofzuiger, een aftrekker en een emmer zal er van kuisen niet veel in huis komen.

6. Gereedschapskoffer

Het zal niet lang duren vooraleer je hier en daar een kadertje tegen de muur wilt hangen. En dan heb je je gereedschapskoffer nodig. Het moet geen uitgebreid exemplaar zijn, met een hamer en schroevendraaier kom je al een heel eind.

Tip: Niet veel startkapitaal? Koop tweedehands

Tegenwoordig vind je online heel wat ‘marktplaatsen’ waar spullen een tweede leven krijgen, sommige items verkeren zelfs nog in nieuwstaat. Soms kun je er zelfs hele inboedels voor een prijsje scoren van mensen die naar het buitenland verhuizen. Of hou je bijvoorbeeld van vintage en retro in je interieur? Ook hiervoor kun je het internet gebruiken om originele items te vinden. Door slim te zoeken, kun je vaak heel wat besparen. Succes!

Share.