Dit zijn de kersttrends voor 2018

Share.

Heb je je kersttrui al aan en loop je de hele dag All I Want For Christmas te zingen? Dan ontbreekt nu alleen nog je kerstboom! Dit zijn de zes kersttrends voor 2018. Extra leuk: je kunt helemaal zelf aan de slag, je oude kerstslingers van zolder halen of nog eens heerlijk gaan shoppen …

Stoer denim blue

Hip in modeland, maar even onmisbaar in je interieur: denim! Niet dat je je kerstboom moet versieren met je oude jeansbroeken, maar in de denim blues-stijl is het jeansblauw heel sterk aanwezig. Denk maar aan de kleuren indigo en andere intense blauwtinten. Combineer het met witte elementen. Dat doet je meteen wegdromen naar ijskoningen uit de winterse sprookjes. Hou je het liever gezellig en knus? Ga dan voor bruine natuurelementen zoals hout, kurk, steen of keramiek.

Retro-chique

De sixties en seventies zijn al een tijdje heel populair, en ook tijdens de kerstperiode ga je meer en meer vintage zien opduiken. Het is een van de weinige trends die niet veel regels kent. Ga voor een vintage kerstbal met een moderne piek, of versier je designlamp met een prachtig lichtsnoer van weleer. Met kleuren als okergeel, oudroze, brons en warme houttinten, ga je met de hele familie terug in de tijd.

Scandinavische kerst

Hou je van de typische Scandinavische stijl? Dan is deze trend absoluut op je lijf geschreven. Wit, zachtgroen en houttinten – de kleuren die je in een sereen landschap met verse sneeuw vindt – zijn de belangrijkste kleuren van frost delight. Mag het iets feestelijker zijn? Met goud en zilver voeg je net dat extra kersttintje toe.

Bloemenweelde

Misschien wel de vrolijkste trend van het jaar: bloemen in de kerstboom. En eigenlijk overal in huis. Laat de kerstballen op zolder en vergeet de schattige kerstfiguren voor in de boom. Een bloemenslinger, fluwelen lampionnen, glitters en veren en natuurlijk weelderige boeketten fleuren je interieur op. Helemaal hip, en perfect om die winterdip tegen te gaan. Ook fijn: vouw zelf bloemen van kleurrijk papier!

Sterrenhemel in huis

Vergeet de gouden of roomwitte sterren die je voor het raam hangt. Pak het dit jaar net iets origineler aan. Hang er in de boom, koop sterrenlichtjes voor op je terras, versier je tafel met glittersterren, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Home sweet home

Een klassieker die élk jaar terugkomt: de coming home-stijl. Het enige wat telt, is gezelligheid. En daar zijn de traditionele kerstkleuren uitermate geschikt voor: rood, wit, zilver en goud. Doe er nog een knisperend houtvuur en een kop warme chocomelk of een glaasje glühwein bij, en je bent helemaal klaar voor een prachtige Kerst!

Auteur: EM

Share.

Leave A Reply