Zo bespaar je geld in je garage

Share.

Een garage lijkt voor velen onder ons eerder een veredelde bergruimte waar we al dan niet onze wagen(s) in kwijt kunnen. Voor anderen is het dan weer de plek waar de wasmachine of droogkast een plek krijgen. Waar velen dan weer minder aan denken is dat een garage heel wat onnodige energie verbruikt.

Maar hoe zorg je er nu voor dat je energierekening geen onnodige kosten met zich meedraagt? En al zeker niet omwille van je garage? Deze vier plekken in je garage zorgen voor het grootste energieverlies, en wij zorgen voor een goedkope oplossing!

1. Ramen en deuren

Een eerste belangrijke stap die je kan zetten om meer te besparen op je energierekening is het isoleren van de deur die de garage met de rest van de woning verbindt. Er is namelijk een ontzettend groot temperatuurverschil tussen de woning en de garage zelf, waardoor de warmte langs de garage onnodig ontsnapt.

Dit kan door tochtstrips aan te brengen of indien erger, de spleten op te vullen. Hetzelfde geldt met de ramen. Sommige ramen in garages sluiten ofwel niet goed meer af, zijn stuk of bestaan uit enkel glas. Door je ramen (en deuren) aan te pakken vermijd je dat je de warmte -en je zuurverdiende centjes- door de spleten van je deuren en/of ramen ziet verdwijnen.

2. Licht

Het is niet omdat het ‘maar’ je garage is, dat je moet vasthouden aan oude tl-buizen of gloeilampen. Neen, ook in de garage kan je gebruik maken van spaarlampen. Deze kosten aan de kassa misschien een beetje meer, maar qua levensduur gaan ze veel langer mee en na verloop van tijd haal je er dan ook je winst uit. Meer info over het gebruik van verschillende lampen vind je hier!

3. Muren

Wist je dat ook de muren, het plafond of de vloeren ervoor kunnen zorgen dat je rekening oploopt? Scheurtjes en barsten in de muren zorgen er alvast voor dat de warmte kan ontsnappen. Om energieverlies tegen te gaan kan je scheuren in de muren opnieuw opvullen of de volledige muur na-isoleren. Stel dat je een spouwmuur hebt, kan je de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur laten vullen met isolerend materiaal. Dat wordt namelijk ingespoten nadat er kleine gaatjes in de voegen worden gemaakt. Dat beperkt het energieverlies alvast aanzienlijk.

4. Garagepoort

Eén van de grootste energieverspillers verbaast je misschien niet: de garagepoort. Hoewel heel wat nieuwe poorten meteen geïsoleerd zijn, hoef je niet te vrezen als dat bij jou nog niet het geval is. Met een piepschuimen paneel of rubberen afsluiting kan je een reeds bestaande poort isoleren. Het is misschien niet zo efficiënt als ingebouwde isolatie, maar het is wel een goedkope manier om je energierekening te doen dalen.

Wist je dat je alle kamers in huis energiezuinig kan maken?
Ontdek ze allemaal!

Bron: DoItYourself

Share.

Leave A Reply