20 strakke, maar knappe keukenontwerpen

Share.

Of je nu een chef-kok bent of gewoon graag een comfortabele en stijlvolle plek hebt om restjes op te eten: het ontwerp van de keuken in je woning verdient de nodige aandacht. Wij vonden een aantal heel stijlvolle exemplaren. Voor elk wat wils!

De keukens die we vonden zijn niet gewoon stijlvol. Ze blinken stuk voor stuk uit door hun eenvoud dankzij de strakke lijnen, materialengebruik en koele, neutrale kleuren.

Koele grijstinten en zacht wit zorgen voor rust in deze moderen keuken. Ontwerp: CRE3A Creative Design Solutions. De gele kleur in de kasten en op de spatwand zorgen dan weer voor vrolijkheid en warmte. Ontwerp: Dusan Vukcevic.

Houten fronten kunnen snel kitcherig overkomen, maar in deze keuken zit het gewoon goed. Stijlvol en strak! Ontwerp: Viarde. Door de vide in dit duplex appartement moest erop worden gelet dat er toch een zekere samenhang was in het interieur. Een eenvoudige witte kleur voor de keuken is een prima oplossing! Ontwerp: Visual Method

Door de kasten open te houden in deze zonnige keuken, voelt de ruimte ook groter aan. Ontwerp: Daniel Vojinovic. Het schuine plafond en de talrijke ramen, maken dat deze keuken sowieso al in het oog springt. Ontwerp: Yovo Bozhinovski.

Je hoeft niet te veel ruimte hebben voor een mooie, moderne keuken. Het bewijs is deze eenvoudige, witte keuken. Ontwerp: Wojciech Gryniewski. Dankzij het ronde tapijt in deze keuken slaagt men erin om een aparte eetkamer te creëren zonder muren toe te voegen. Mooi! Ontwerp: Panoptikon

Wie een leefkeuken wil hebben, kan niet zonder een ontbijthoek. Ontwerp: Fraher Architects. Echt hout zorgt dan weer voor een rustiek, landelijk gevoel. Ontwerp: Inna Zimina.

Speels, maar nog steeds functioneel: zeshoekige rekken. Ontwerp: Inna Zimina. Door de eettafel en het aanrecht in de keuken met elkaar te verbinden, win je aan ruimte. Ontwerp: Ngurah Arya.

Een penthouse kan niet zonder een gelikte keuken. Deze ontbijthoek met de looks van een slagersblok past hier dan ook perfect! Ontwerp: Plus Form. Leisteen grijze kasten en een betonnen vloer, zorgen er dan weer voor dat deze keuken perfect past in deze industriële stijl loft. Ontwerp: Plus Form.

Deze combinatie van aanrecht en eettafel past perfect bij de houten wandpanelen. Ontwerp: Plus Form. Witte werkbladen en een open kasten zijn volledig in. Ontwerp: Michael Temnikov.

De keuken is op zich vrij donker wat het kleurenpallet betreft, maar de verlichting zorgt hier voor de juiste sfeer! Ontwerp: Anna Fedyukina. De afwezigheid van een keukeneiland in deze open keuken zorgt misschien toch voor wat gebrek aan werkruimte… Foto: Federico Cedrone

Heeft de vorige keuken te weinig werkruimte, dan is het in deze keuken misschien wat overdreven… Foto: Federico Cedrone. Koel wit in combinatie met de warme look van hout, doen het altijd goed in een keuken. Ontwerp: Andrei Rusu

Welke keuken zou jij kiezen?

Share.

Leave A Reply