Wat is sleutel-op-de-deur renoveren?

Share.

Een sleutel-op-de-deurfirma die renovaties uitvoert? Het bestaat! Wij vertellen je hoe het in zijn werk gaat en wat de voor- en nadelen zijn.

Een sleutel-op-de-deurfirma pakt een renovatie net zo aan als een nieuwbouwproject of een sleutel-op-de-deurwoning. Er wordt geluisterd naar jouw wensen en vervolgens bekijken jullie samen hoe jullie dit tot een goed einde kunnen brengen. Ook hier is het dus belangrijk dat je voldoende vragen stelt en goede afspraken maakt zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Firma’s die sleutel-op-de-deurrenovaties uitvoeren, werken vaak samen met vaste leveranciers die in grote hoeveelheden leveren, zo kan in sommige gevallen de prijs gedrukt worden. Kijk je op tegen het bijkomende papierwerk en administratieve afhandelingen? Dan kan je vragen aan de firma of zij dit voor hun rekening nemen. Op die manier kunnen zij de juiste mensen aanstellen om vergunningen, tijdelijke verkeersborden voor parkeren, … in orde te krijgen. Maar waarom kies je nu voor een sleutel-op-de-deur renovatie?

Weinig risico

De grootste zorg van de meeste mensen die willen renoveren, is het prijskaartje. Als je zelf aan je verbouwingen begint, heb je vaak geen idee van het totale kostenplaatje en kom je vaak voor verrassingen te staan. Bij een sleutel-op-de-deurfirma krijg je een duidelijke kostenraming.

Zelfs bij onvoorziene omstandigheden blijft de vooropgestelde dezelfde. Zo schakel je mogelijks het risico van niet-gekende problemen bij eigen aanpak uit. Het bedrijf detecteert de risico’s en draagt het risico wanneer ze aan je renovatie beginnen. Let wel op dat wanneer je de samenwerking aangaat, deze onvoorziene omstandigheden en niet-gekende problemen goed gedefineerd zijn. Zo kan er nadien geen discussie ontstaan.

Samenwerking met aannemers

Zelf verschillende aannemers contacteren voor je renovatie is ingewikkeld. Wanneer je samenwerkt met een sleutel-op-de-deurfirma is het wel duidelijk wanneer een aannemer start en hoe lang hij aan zijn project bezig zal zijn. Geen zorgen dus over hoe je renovatie op schema te houden. Je weet precies wanneer je woning eruitziet als een werf en wanneer het stilaan op je droompaleis begint te lijken.

Het bedrijf neemt het plannen en de coördinatie op zich. Heb je al een ontwerp? Dan kan je dit meenemen en kijken wat de mogelijkheden zijn. Ligt er nog geen ontwerp op tafel dan kan de firma met behulp van een architect jou mee op weg helpen en begeleiden hierin.

Geen kleine renovatie

Neem echter niet voor elke klus een sleutel-op-de-deurfirma onder de arm. Zulke bedrijven staan vaak niet te springen om kleine aanpassingen of renovaties uit te voeren. Voor een sleutel-op-de-deurbedrijf is een renovatie pas interessant wanneer er meerdere vakgebieden bij komen kijken. Als je slechts één domein wil aanpassen, bijvoorbeeld sanitair, kun je beter een vakman aannemen. Deze renovatietips voor de badkamer kunnen je ook al op weg helpen.

Tip: Vraag zeker na wat de firma voor haar rekening neemt en welke zaken je zelf nog moet regelen. Zo weet je waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan tijdens je renovatie. Succes!

Share.

Comments are closed.