Organiseer je waskamer zoals een pro: 7 tips

Share.

De was doen is wellicht niet de spannendste activiteit in je leven. Toch is het een noodzakelijk kwaad. Een chaotische waskamer maakt dat allemaal nog veel erger. Maar wat als je binnenkort wast en droogt, strijkt en vouwt in een perfect uitgeruste waskamer? Met deze tips wordt zelfs de grootste hater een echte waslover.

1. Kastjes op maat

Geef je waskamer de uitstraling die het verdient. Bijvoorbeeld door een op maat gemaakte kast rond je wasmachine en droogkast. Zo geef je niet alleen je eigen touch aan de kamer, maar krijgt het ook een opgeruimde indruk.  En dat kan best budgetvriendelijk, door goedkope kastjes te laten contrasteren met een felle achtergrond.

2. Gebruik kleur

De was doen in een onaangename, donkere ruimte, dat is een nachtmerrie. Schilder daarom je waskamer in limoengroen, geel of oranje. Of elke andere kleur die je humeur een boost geeft. Fris wit wekt ook opbeurend. Een likje verf is dus de budgetvriendelijke manier om je waskamer snel een pak aantrekkelijker te maken.

3. Stylen maar

De was doen in stijl, kan dat? Natuurlijk. Haal de interieurdesigner in je naar boven en plaats frisse planten, leuke posters en interessante accessoires. Genoeg van die schreeuwerige dozen waspoeder? Plaats ze in retro glazen potten of flessen. Een stijlvolle wasmand doet ook wonderen. Wedden dat de was doen straks geen deprimerende taak meer is?

4. Ga voor visuele stimuli

Een snelle upgrade doe je met verf. Maar materialen met meer structuur en panache maken je leven misschien nog aangenamer. Behangpapier met een opvallende print in waterresistent materiaal is ideaal. Tegels zijn ook een meer dan waardig alternatief: iets duurder, maar duurzaam en de perfecte manier om je waskamer als nieuw te maken.

5. Slimme accessoires

Wat als er een meubel bestond waarin je jouw strijkplank kwijt kan en die in één handige beweging openklapt wanneer je aan het strijken gaat? Dat bestaat! Zo zijn er nog tal van slimme accessoires die je van waskamer een intelligent hoogstandje maken.

6. Veel was, weinig ruimte?

Niet iedereen heeft de luxe van een handige bijkeuken of leegstaand bureau. Niet getreurd, het is dan toch perfect mogelijk om je woning te pimpen met een heuse waskamer. Enkele trucs om plaats te besparen:

  • Plaats je wasmachine en droogkast op elkaar. Zorg wel dat je droogkast niet van je wasmachine dondert; er zijn heel wat montageoplossingen beschikbaar.
  • Staan je toestellen in een drukbezochte ruimte, zoals je keuken? Scherm ze dan af met hippe gordijntjes.
  • Geen plaats voor een droogrek? Doe eens gek en bevestig een houten ladder aan het plafond. Dat is niet alleen een blikvanger, maar ook een plaats besparende manier om je was te drogen. Een uitklapbaar wasrek voor het raam is ook een ideaal alternatief.

7. Multifunctionaliteit troef

Heb je geen ruimte in overvloed in je woning? Denk dan multifunctioneel. Bouw je waskamer om tot leeskamer, knutselhok of stockageruimte voor je schoonmaakmateriaal.

Lees ook:

Share.