7 decoratietips die in elke kamer werken

Share.

Iedereen is wel creatief op één of andere manier en toegegeven, je doet op dat vlak liefst alles op buikgevoel. Designers hebben namelijk ook geen boekje klaarliggen hoe je woning er perfect kan uitzien. Elke woning, elke kamer en elke situatie is namelijk anders. En toch zijn er 7 tips die voor elke woning van toepassingen kunnen zijn. Wij lijsten ze voor je op!

1. Kies de verf als laatste

Er zijn heel wat mensen die nog voor ze verhuizen al een pot verf in hun lievelingskleur gekocht hebben. Het is fantastisch dat mensen vastberaden eraan willen beginnen, maar er even mee wachten is geen overbodige luxe. Je kan best je meubilair kiezen en kijken hoe je verlichting in de kamer staat. Deze factoren -en ook natuurlijk daglicht- hebben effect op de kleur van je muren.

2. Geef je meubels ademruimte

Misschien ben je wel het knusse type en wil je graag naast de zetel drie verschillende tafeltjes en een grote kast? Gezellig, maar een kamer waar te veel meubilair in staat is voor niemand een goed idee. Je kamer oogt veel kleiner en zelf kan je na een tijdje geen kant meer op. Minder meubilair dus, ideaal voor mensen met een beperkt budget, of wanneer je net iets betere zetels wilt.

3. Werk niet in thema’s

Voor alle duidelijkheid: we gaan je heus niet tegenhouden wanneer je net zoals deze twee voorbeelden je kamer of woning wil ombouwen tot LEGO of ruimteschip à la Star Wars. Maar weet wel dat kiezen voor een thema in een bepaalde kamer ervoor zorgt dat je geen geheel in je woning creëert. Wil je het toch wagen, kan je je inderdaad toespitsen op een tijdloos thema, in plaats van een tijdelijke hype.

  4. Creëer een aandachtspunt

Bekijk je kamer of woning zoals een voetbalploeg. Rond een bepaalde topspits wordt een ploeg gebouwd die hem beter maakt, maar hij blijft de ster. Ga daarom voor een bepaalde eye-catcher die meteen in het oog moet springen wanneer iemand langskomt. Zorg er daarnaast voor dat alles rondom het effect verstevigt en niet de aandacht afleidt.

Foto: Julia Cutler

5. Pak verzamelingen aan

Zoals in veel gevallen staan muren of schouwen vol souvenirs. Een vaas van je oud-tante, een bronzen beeldje vanuit Spanje of een vreemd object aan je muur; wat niet bij je kamer hoort, kan je best een betere plek geven. In het beste geval is dat gewoon een andere kamer, waardoor je voor andere verzamelingen wel plaats hebt. Want eerlijk gezegd is het fijn om je mooiste gitaren of bordjes aan de muur te hangen, omdat deze écht van jou zijn.

6. Ga voor (het juiste) licht

Licht staat garant voor sfeer. Probeer daarom de juiste mix te vinden tussen enerzijds het aanwezige daglicht in de ruimte of woning en kunstmatig licht anderzijds. Heel wat mensen werken daarnaast met verschillende lagen licht. Zo kan je bijvoorbeeld een luster combineren met spotjes en ledstrips om verschillende soorten licht te creëren. Trial en error tot je hebt wat je het mooist vindt, maar het resultaat zal wellicht fantastisch zijn!

Foto: Gast Architects

7. Zorg voor persoonlijkheid

Uiteraard heeft iedereen op zijn eigen manier een bruisende persoonlijkheid. Wil je je dan ook echt thuisvoelen? Breng wat persoonlijke toetsen aan. Fan van een bepaalde artiest of kunstenaar? Waarom hang je dan geen bepaald werk op aan de muur? Dol op een vreemd vloerkleed? Ga ervoor! Maak een statement zodat mensen die op bezoek komen meteen weten door welke voordeur ze zijn gestapt. 🙂

Bron: Houzz

Share.