Hebbes en Zimmo bundelen de krachten tot één immoplatform

Hebbes verhuist naar Zimmo

Hebbes en Zimmo bundelen de krachten tot één immoplatform

Antwerpen/Leuven, 15 januari 2018

Hebbes en Zimmo - de tweede en derde grootste immosite van Vlaanderen - bundelen de krachten en worden vanaf april 2018 één sterk merk: Zimmo. Zo brengt Mediahuis zijn online én offline media-activiteiten binnen de vastgoedmarkt samen in één huis. Deze stap creëert meerwaarde voor de surfer die het volledige vastgoedaanbod op één plek gecentraliseerd kan bekijken. Ook voor iedereen die woningen verhuurt of verkoopt, biedt dit een groot voordeel: zij kunnen nu rekenen op een substantieel groter en breder bereik.

De succesvolle vastgoedplatformen Hebbes en Zimmo maken vandaag deel uit van de Mediahuis-portfolio. Door de snel veranderde markt en verdere groeiambities kiest de mediagroep er nu voor om beide merken samen te brengen tot één krachtig merk, namelijk Zimmo.

Paul Verwilt, COO Mediahuis: “De immo classifieds-markt is vandaag volop in beweging. Vanuit Mediahuis volgen we deze dynamiek, stemmen we onze strategie hierop af en gaan we voluit voor een leidende positie. Vandaar onze beslissing om de kracht van beide merken te combineren en te investeren in één sterk aanbod dat ons moet toelaten om de komende jaren verdere groei te realiseren.”


Hebbes verdwijnt

De beslissing om beide merken samen te brengen heeft als gevolg dat hebbes.be verdwijnt. Yves Vanderveken, voorheen manager bij Hebbes en nu Business Director bij Zimmo: “De beslissing om Hebbes als merk stop te zetten was niet makkelijk. We zijn dan ook niet over één nacht ijs gegaan. Het uitgangspunt was dat de link tussen het immo-gebeuren en Zimmo meer vanzelfsprekend is, wat trouwens ook uit onderzoek bleek. Bovendien is Zimmo al een gekend merk in het Franstalig landsgedeelte. Dit alles, in combinatie met het innovatieve en transparante karakter van de Zimmo-site, maakte de keuze voor Zimmo logisch.”


De verhuis naar Zimmo

De zoekertjes van vastgoedmakelaars, projectontwikkelaars, notarissen en particulieren die hebbes.be vandaag de dag biedt, verhuizen eveneens naar zimmo.be. Ook de immopagina’s in de vier nieuwsmerken van Mediahuis - Het Nieuwsblad, De Standaard, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg - zullen een rebranding naar de Zimmo look-and-feel krijgen. Zo zorgt Zimmo er enerzijds voor dat elk type huizenzoeker vindt wat hij zoekt, anderzijds biedt het de vastgoedprofessional het sterkste crossmediale platform in Vlaanderen aan.
De komende maanden zal een mediacampagne de verhuis van Hebbes naar Zimmo ondersteunen op radio en tv, in kranten en online. Reclamebureau Publicis tekende voor de creatie.

De teams van Hebbes en Zimmo hebben ondertussen hun krachten al gebundeld en bereiden de verhuis samen voor in de Leuvense vestiging. In totaal zijn vandaag 61 mensen werkzaam in het huidige Zimmo-team. Een cijfer dat wellicht nog zal toenemen gezien de sterke groeiambitie.