7 manieren om je huis een facelift te geven voor verkoop

Share.

Een eerste indruk kan je niet meer wegnemen. Hoog tijd dus om jouw woning er op zijn best te laten uitzien. Wij helpen je op weg met 7 eenvoudige manieren om je huis sneller te doen verkopen!

1. Breng een laagje verf aan

Zie je hier en daar een stukje verf dat loskwam of koos je in het verleden voor enkele felle kleuren die nu eerder kunnen afschrikken? Dan bereik je met een nieuw laagje verf al heel wat. Kies voor een neutraal kleurenpallet zoals wit, grijs of beige om zoveel mogelijk mensen aan te spreken. De ruimte zal meteen ook groter én gastvrijer aanvoelen. Zorg wel dat je goed voorbereid bent, anders kan de klus wel eens groter worden dan je had voorzien.

2. Fris je vloer op

Heb je een hardhouten vloer in je woning die al heel wat heeft moeten doorstaan? In plaats van deze te vervangen kan je er ook voor kiezen om deze te overschilderen. Goedkoper én het zorgt voor een premium uitstraling. Het creëert namelijk een beschermende toplaag om krassen te voorkomen en vermindert mogelijke versplintering. We zetten eerder al de voordelen van een vloer schilderen op een rijtje!

3. Geef je spatwand een upgrade

Je keukenachterwand springt meteen in het oog en kan bijgevolg afbreuk doen op je keuken. Zijn de tegeltjes wat verouderd dan kan je je keuken meteen een upgrade geven door deze te overschilderen of te vervangen. De keuze in materiaal is groot, van tegels tot marmer. Al moet je er natuurlijk ook wel rekening mee houden dat je nadien je woning zult verkopen 😉 . Wil je al wat inspiratie voor in je volgende woning? Dan kunnen deze creatieve spatwanden je daarbij helpen.

4. Geef je kastjes een make over

We brengen allemaal heel wat tijd door in de keuken, misschien wel één van de belangrijkste ruimtes in de woning. Is het nodig om je keuken te renoveren? Zeker niet! Zonder dat je een volledig nieuwe keuken moet plaatsen, kan je ook al zorgen voor een frisse uitstraling door de keukenkastjes een likje verf aan te brengen. Het bespaart je geld en geeft meteen een meerwaarde aan je keuken.

5. Creëer rust in de badkamer

Begin zeker je badkamer niet op te breken. Met hier en daar een kleine aanpassing zorg je ervoor dat de ruimte meteen een oase van rust uitstraalt. Vervang de oude douchekop, kraan, handgreep … met een nieuw exemplaar, oogt meteen al een stuk frisser. Wil je je badkamer groter doen lijken? Plaats dan een grotere spiegel met ingebouwde verlichting. Deze 5 tips om je badkamer te upgraden kunnen je ook helpen!

6. Vermijd een jungle

Heb je een terras of een tuin, zorg er dan voor dat mensen zich meteen thuis voelen en zich kunnen inbeelden hoe een zonnige dag er zou uitzien. Een verwilderde tuin geeft het gevoel dat er nog heel wat moet gebeuren en maakt het moeilijker om bij weg te dromen, opschonen dus! Een tuin hoeft bovendien niet perse groot te zijn om te kunnen uitspelen als extra troef, zo haal je het meeste uit je kleine tuin!

7. Neem nare geurtjes weg

Het is een van de eerste dingen die kopers opmerken wanneer ze een woning binnenkomen. Oude boeken, dieren, … allemaal zaken die niet altijd de meest frisse geur in huis brengen. Zelf ben je er vaak al aan gewoon, dus vraag aan een vriend of familie  hoe zij de geur ervaren. Eens je dan de oorsprong hebt gevonden kan je eenvoudig minder aangename geurtjes elimineren. Komt er een potentiële koper langs, maak het dan gezellig met wat geurkaarsen of versgebakken cake. Overdrijven doe je beter niet, het kan de koper het idee geven dat je iets wil verdoezelen 😉 .

Ontdek de 5 beste geurtjes voor bij jou in huis!

bron: Redfin.com

Share.