Een zoekertje plaatsen

Absoluut! Je kan meteen van start gaan door te klikken op de link Huis verkopen.

In het midden van deze pagina kan je onze formules vinden. Duid aan of je een zoekertje te koop of te huur aanbiedt en selecteer je favoriete formule. Je kan dit later nog steeds aanpassen. Vervolledig alle stappen met de gevraagde informatie en publiceer.

Tip:

Wanneer je deze stappen volgt, zal je ook om persoonlijke gegevens zoals je e-mailadres en telefoonnummer gevraagd worden. Deze informatie hebben we nodig zodat geïnteresseerden je rechtstreeks kunnen contacteren en gebruiken we ook voor de betaling en facturatie van je zoekertje. We raden je aan om vooraf een Mijn Zimmo-account aan te maken. Dan zijn al je gegevens reeds netjes ingevuld.

Het bedrag hangt af van welke formule je kiest. Je kan kiezen uit drie verschillende formules:, Start, Comfort of Flex. Daarboven kan je nog extra’s bestellen zoals een gevelbord, professionele foto’s of een EPC en elektriciteitskeuring.

  • Start: Bij dit pakket publiceer je het zoekertje 3 maanden te koop of 8 weken te huur én ontvang je een gevelbord.
  • Comfort: Bij dit pakket publiceer je het zoekertje 3 maanden te koop of 8 weken te huur. Je krijgt er bovendien een gevelbord, een energieprestatiecertificaat en een elektriciteitskeuring bovenop.
  • Flex: Dit pakket stel je volledig zelf samen! In de laatste stap kies je de gewenste publicatieperiode (1, 3 of 6 maanden in geval van een verkoop of 2,4,8,12 of 20 weken in geval van een verhuur) en bestel je de toppings naar keuze (gevelbord, professionele foto’s, EPC en elektriciteitskeuring).

De prijs voor een start- of comfortpakket vind je terug op de pagina 'zelf je woning verkopen of verhuren'. Indien je bij de standaardpakketten nog een extra topping wilt bestellen, wordt het tarief op voorhand duidelijk weergegeven. De prijs van een flex pakket is afhankelijk van je gekozen periode en toppings.

Je hebt keuze tussen de volgende betaalmogelijkheden: Mastercard, Visa, KBC, CBC, Belfius, Bancontact, PayPal, SOFORT of iDEAL.

Tip:

Ga naar de pagina Huis verkopen. Klik op de knop ‘aan de slag’ en selecteer of je een woning te huur of te koop wil aanbieden. Je krijgt onmiddellijk de tarieven van elke formule te zien.

Jazeker! Bij het opstellen van een zoekertje zal je om je persoonlijke gegevens gevraagd worden. Vink hier bij ‘Facturatiegegevens’ het vakje ‘Ik wens een factuur’ aan en vul je ondernemingsnummer in. Nadat je het zoekertje volledig afgewerkt en betaald hebt, wordt je factuur automatisch verstuurd naar het e-mailadres dat je in je Mijn Zimmo-account hebt opgegeven.

Tip:

Je ontvangt je factuur normaal de dag nadat je het zoekertje hebt geplaatst. Is dit niet het geval, kijk dan zeker even in je ongewenste berichten of je spamfolder. Als de factuur ook daar niet tussen zit dan contacteer je best onze klantendienst.

In je Mijn Zimmo-account krijg je al de zoekertjes die je hebt aangeboden op een rijtje. Log dus eerst even in door te klikken op Aanmelden. Of klik meteen op Mijn Zimmo als je reeds bent ingelogd.

Ga links in het menu naar ‘Eigen panden beheren’. Klik op de icoontjes achter je pand om het te wijzigen of te verwijderen. Als je het pand niet langer op Zimmo wilt laten staan, klik je op de knop ‘offline halen’.

Tip:

Verhuur je een woning en heb je via Zimmo nieuwe huurders gevonden? Perfect! Verwijder je zoekertje niet, maar zet het tijdelijk offline. Zo kan je het eenvoudig opnieuw aanbieden wanneer de huurperiode is afgelopen. Ook bij een verkochte woning ben je best nog even voorzichtig om het zoekertje definitief te verwijderen.

Uiteraard! Je kan telkens nog foto’s toevoegen, wijzigen of verwijderen. Dit doe je vanuit je Mijn Zimmo-account. Log dus eerst even in door te klikken op Aanmelden. Of klik meteen op Mijn Zimmo als je reeds bent ingelogd. Ga in het menu naar ‘Eigen panden beheren’, klik op het potlood icoon om je pand te wijzigen en ga naar de stap ‘Foto’s’.

Je kan tot 100 foto’s toevoegen. Deze kunnen best kleiner zijn dan 10MB.

Er kunnen enkele redenen zijn waarom je je zoekertje niet meteen terugvindt tussen de zoekresultaten:

  1. Je zoekertje is nog niet verwerkt. Meestal duurt dit niet langer dan tien minuten. Duurt het toch langer? Stuur dan even een berichtje naar onze klantendienst via het contactformulier.
  2. Je zoekertje is afgelopen. De termijn die je bij het publiceren van het pand hebt gekozen, is intussen verstreken en werd niet verlengd.
  3. De verwerking van je betaling is niet geslaagd. Hier krijg je normaal steeds een melding van.
  4. Je zoekertje staat nog offline. Het is mogelijk dat je je zoekertje enkel hebt bewaard en nog niet online hebt geplaatst.

Je zal regelmatig een mail van ons ontvangen waarin je alle interessante cijfers in verband met je zoekertje kan terugvinden. Bovendien kan je deze statistieken ook in je Mijn Zimmo-account raadplegen. Log hiervoor eerst even in door te klikken op Aanmelden. Of klik meteen op Mijn Zimmo als je reeds bent ingelogd. Ga links in het menu naar ‘Eigen panden beheren’. Klik op ‘statistieken’ bij de handige acties naast je pand. Dan krijg je de statistieken van je pand te zien.

Voor het aflopen van de gekozen publicatieperiode ontvang je van ons een mail waarmee je gemakkelijk je zoekertje kan verlengen. Je kan deze verlenging ook vanuit je Mijn Zimmo-account bestellen en betalen. Log hiervoor eerst even in door te klikken op Aanmelden. Of klik meteen op Mijn Zimmo als je reeds bent ingelogd. Ga links in het menu naar ‘Eigen panden beheren’ en klik op ‘Verlengen’ achter je zoekertje.

Je hoeft in principe zelfs niet te wachten op de verlengmail, je kan een reeds gepubliceerd zoekertje altijd verlengen in je Mijn zimmo-account.

Niet meteen gevonden wat je zocht?

Onze klantendienst staat voor je klaar!

Timmo, mascotte van Zimmo, helpt iedereen op weg.