Een zoekertje plaatsen

Absoluut! Je kan meteen van start gaan door te klikken op de link Publiceer uw pand die je bovenaan elke pagina vindt.

Ga verder aan de linkerzijde onder ‘Ik ben particulier verkoper/verhuurder’. Duid aan of je een zoekertje te huur of te koop aanbiedt en selecteer het type vastgoed. Kies vervolgens hoe lang je de advertentie op Zimmo wil plaatsen en klik op ‘Ga verder’. Vervolledig je zoekertje met de gevraagde informatie en publiceer.

Tip:

Wanneer je deze stappen volgt, zal je ook om persoonlijke gegevens zoals je e-mailadres en telefoonnummer gevraagd worden. Deze informatie hebben we nodig zodat geïnteresseerden je rechtstreeks kunnen contacteren en gebruiken we ook voor de betaling en facturatie van je zoekertje. We raden je aan om vooraf een Mijn Zimmo-account aan te maken. Dan zijn al je gegevens reeds netjes ingevuld.

Voor je een zoekertje plaatst, kies je hoe lang je je advertentie op Zimmo wil laten verschijnen. De prijs die je betaalt is afhankelijk van de duurtijd die je hier selecteert. Onze tarieven staan er duidelijk bij vermeldt, dus je weet vooraf steeds hoeveel je zoekertje precies kost.

Tip:

Klik op de link Publiceer uw pand die je bovenaan elke pagina vindt. Duid aan de linkerzijde van de pagina aan of je een zoekertje te huur of te koop wenst aan te bieden. Selecteer vervolgens het type vastgoed. Je krijgt nu een overzicht van onze tarieven.

Jazeker! Bij het opstellen van een zoekertje zal je om je persoonlijke gegevens gevraagd worden. Vink hier bij ‘Facturatiegegevens’ het vakje ‘Ik wens een factuur’ aan en vul je ondernemingsnummer in. Nadat je het zoekertje volledig afgewerkt en betaald hebt, wordt je factuur automatisch verstuurd naar het e-mailadres dat je in je Mijn Zimmo-account hebt opgegeven.

Tip:

Je ontvangt je factuur normaal de dag nadat je het zoekertje hebt geplaatst. Is dit niet het geval, kijk dan zeker even in je ongewenste berichten of je spamfolder. Als de factuur ook daar niet tussen zit dan contacteer je best onze klantendienst.

In je Mijn Zimmo-account krijg je al de zoekertjes die je hebt aangeboden op een rijtje. Log dus eerst even in door te klikken op Aanmelden. Of klik meteen op Mijn Zimmo als je reeds bent ingelogd.

Ga links in het menu naar ‘Eigen panden beheren’. Klik op de icoontjes achter je pand om het te wijzigen, tijdelijk offline te halen of te verwijderen.

Tip:

Verhuur je een woning en heb je via Zimmo nieuwe huurders gevonden? Perfect! Verwijder je zoekertje niet, maar zet het tijdelijk offline. Zo kan je het eenvoudig opnieuw aanbieden wanneer de huurperiode is afgelopen. Ook bij een verkochte woning ben je best nog even voorzichtig om het zoekertje definitief te verwijderen.

Er kunnen enkele redenen zijn waarom je je zoekertje niet meteen terugvindt tussen de zoekresultaten:

  1. Je zoekertje is nog niet verwerkt. Meestal duurt dit niet langer dan tien minuten. Duurt het toch langer? Stuur dan even een berichtje naar onze klantendienst via het contactformulier.
  2. Je zoekertje is afgelopen. De termijn die je bij het publiceren van het pand hebt gekozen, is intussen verstreken en werd niet verlengd.
  3. De verwerking van je betaling is niet geslaagd. Hier krijg je normaal steeds een melding van.
  4. Je zoekertje staat nog offline. Het is mogelijk dat je je zoekertje enkel hebt bewaard en nog niet online hebt geplaatst.

In je Mijn Zimmo-account zie je de statistieken van al je zoekertjes. Log dus eerst even in door te klikken op Aanmelden. Of klik meteen op Mijn Zimmo als je reeds bent ingelogd.

Ga links in het menu naar ‘Eigen panden beheren’. Klik op het derde icoontje naast je pand. Dan kom je bij de statistieken van dit pand terecht.