18 elegante spiegels voor je inkomhal

Delen

Wat ziet je bezoek als eerste wanneer je op bezoek komt? Je inkomhal natuurlijk! Een leuk portiek introduceert je woning aan de buitenwereld. Hoe je die eerste impressie zo elegant en gezellig mogelijk maakt? Met natuurlijk licht, geslaagde kleine decoraties en een algemene luchtige en heldere sfeer! Een spiegel is daarvoor het ideale decoratiestuk. Door het reflecteren van het licht maken ze het geheel nog lichter en creëren ze een gevoel van ruimte. Inspiratie nodig? In dit artikel geven we 18 prachtige spiegelvoorbeelden die het onthaal van je bezoek een stuk luchtiger maken.

Grote spiegels vergroten het licht

Een grote inkomhal heeft veel natuurlijk licht nodig. Voor dergelijke ruimtes raden we een kamerhoge spiegel aan. Deze zorgt voor een quasi verdubbeling van het natuurlijke licht dat binnenkomt via de ramen. Deze twee inkomhallen passen dit principe perfect toe en maximaliseren het gevoel van een frisse en luchtige inkomhal.

 

Dit geweldige houten kader past perfect in het wit interieur van dit portaal, en zorgt voor contrast en een lichte toets. De overige decoratie helpt mee aan het rustieke vintagegevoel van deze kamer.

Reflectie heeft vele voordelen

Een smal houten bankje, strategisch onder de spiegel geplaatst, voegt diepte toe aan je inkomhal. Zie volgende twee voorbeelden!

Kies voor een minimalistische stijl

Een klein portaal, dat maak je best niet te druk. In dit geval is de beste keuze de minimalistische keuze. Een gepaste spiegel en een paar speciale decoraties maken zo’n ruimte meer dan elegant en aantrekkelijk genoeg. Twee voorbeelden? Deze twee prachtige spiegels, omkaderd door een artistiek gewei en enkele subtiele decoraties.

Ook de volgende drie portalen houden het simpel, en creëren zo een luchtige en heldere sfeer.

Kleine inkomhallen

Zeer klein portaal in je woning? Geen paniek! Een kleine spiegel zuigt toch nog wat meer licht in de ruimte en ziet er nog steeds leuk uit. Deze twee kleine maar mooie portalen geven alvast het goede voorbeeld. Een paar accenten vullen de ruimte op en geven contrast mee aan het geheel.

Camoufleer je trappen

Zijn je trappen dé blikvanger in je inkomhal? Misschien is het dan beter die spiegel te voorzien aan die nutteloze ruimte onder de trap dan aan de muur. Check zeker de volgende twee exemplaren!

Spiegels met de looks van een raam

Een gebrek aan natuurlijk licht in je kleine inkomhal? Overweeg eens een of meerdere spiegels die eruitzien als een raam. Dit vergroot je ruimte, en misschien heb je er je bezoek zelfs eens goed mee liggen! De volgende twee spiegels hebben zelfs ons even misleid. Zien jullie het ook?

Durf gewaagde keuzes maken

Hoe je inkomhal er juist uitziet maakt niet uit, er is altijd wel een spiegel die in het plaatje past. Geloof je ons niet? Kijk dan maar eens naar deze combinaties van zwart-goud en zwart-wit.

Samengevat: een spiegel in je inkomhal is bijna altijd een goed idee. Zeker met de quasi oneindige mogelijkheden voor vorm, grootte en kader. Welk van de bovenstaande voorbeelden is jullie favoriet?

Bron: Homesthetics

Delen