9 doe-het-zelf ideetjes die je zeker wil proberen!

Share.

Heb je online weleens een interieur tegengekomen waarvan je dacht: “goh, het zou dat toch geweldig staan bij mij thuis?” Wel, elk stukje design of decoratie die je terugvindt op verschillende blogs of op sociale media zoals Pinterest en Facebook ontdekt, kan ook jij zelf maken. Wij schotelen jou 9 doe-het-zelf ideetjes voor die je zeker wil proberen en jouw interieur een geweldige boost geven!

Het is gemakkelijk om even de wagen in te stappen en in de dichtstbijzijnde interieurwinkel dat ene geweldige designstuk te kopen dat je interieur naar een hoger niveau tilt. Of je gaat voor iets waar je nog jarenlang trots op kan zijn: iets zelfgemaakt. Want wat je zelf doet, doe je meestal beter, toch?

1. Een verticale tuin

In plaats van in huis te beginnen gaan wij -omwille van het goede weer- meteen naar buiten. Heb je een eerder kleine tuin of woon je op een appartement met een terras, dan is een verticale tuin ideaal. Met oude, houten palletten, wat nagels en de juiste afmetingen voor potten creëer je gemakkelijk een tuin die in de hoogte gaat. Zo heb je altijd bloemetjes, groentjes of kruiden bij de hand.

2. Fietsen aan de muur

Van buiten gaan we naar binnen. Letterlijk, want waar zet je je fiets neer wanneer je niet al te veel ruimte hebt? Juist, omhoog hangen is daarbij een goede optie. En dat kan zelfs gewoon met een houten palletje. Meet de breedte van je fietskader af en zaag een even groot stukje uit het pallet uit. Bevestigen aan de muur en klaar is kees!

3. Alles aan de muur!

Waarom zou je heel wat geld uitgeven aan dure muuropstellingen als je gewoon met een nagel, een hamer en een stevige draad je bloempot tegen de muur kan hangen? Ook lampen en vogelhuisjes kan je vindingrijk in je interieur aanbrengen. Met wat oud hout maak je zo een omhulsel voor een authentieke lamp tegen de muur (eyecatcher, sowieso!) of een simpel vogelhuisje om buiten op te hangen. Opnieuw, een nagel tegen de muur en omhoog hangen aan een haakje volstaat.

4. Kapstokkunst

Je meest favoriete quotes of kunstwerken van de kinderen omhoog hangen? Gemakkelijk. Klop een nagel in de muur en hang een kapstok met broekhangertjes op. Zo creëer je sfeer op 5 minuten tijd!

Foto: FattoreQ fabbrica

5. Kruidenpotjes

Je kent het wel, zo’n typische beker waar je verse smoothies in kan maken of waar je een salade in kan kopen. Weggooien zou zonde zijn, dus met een likje verf heb je zo een hippe pot om een leuk plantje in te bewaren. Eventueel plant je in elke pot een verschillend kruid, zodat je dagelijks kan genieten van de lekkerste gerechten met je eigen kruidenpotjes.

Foto: Mason Jar Kitchen

6. De hipste lampen

Heb je nog oud servies op zolder? Dan kan dat een (verdiend) tweede leven krijgen! Zo kan je voorzichtig een klein gaatje maken in een kopje of bordje die je nadien op elkaar plakt. Vervolgens haal je de draad van de lamp door het bord/kopje en bevestig je opnieuw de lamp. In plaats van de typische industriële hanglamp heb jij een zelfgemaakte, vintage lichtbron in je interieur. Fantastisch!

7. Kledingruimte

Puilt je kleerkast nu weer uit? Dan kan je op een eenvoudige manier extra hangruimte creëren. Hoe? Simpel. Door een gemiddelde IKEA-plank tegen de muur te bevestigen met daaronder een ijzeren balk, kan je weer 20 truien stockeren. Eerder iets artistiek? Bevestig dan touwen aan het plafond en span daartussen een tak (echt waar). Als ze stevig genoeg is, dan kan ze eveneens dienen als ruimte om je kapstokken aan te hangen.

8. Opslagruimte

We hebben het al vaak over houten palletten gehad, en terecht. Door ze te stapelen en eventueel voor de veiligheid aan elkaar bevestigen met vijzen, creëer je een handige muur vol opslagruimte voor wat dan ook. Ideaal voor een man cave, of een minibar in huis!

Foto: Paletto’s Furniture

9. Fotoboek aan de muur

Je mooiste momenten aan de muur, dat hoeft niet per se zo moeilijk te zijn. Met twee nagels en een stukje touw, creëer ke een soort waslijn aan de muur. Met (kleine) wasknijpers kan je je mooiste -afgedrukte- foto’s tentoonstellen. Zo blik je altijd terug op de fijnste herinneringen.

Zo, nu weet je precies wat je kan doen deze zomervakantie! Voor meer ideetjes, kan je altijd deze leuke tips ontdekken!

Bron: Homify

Share.