Dit zijn de belangrijke zaken in jouw buurt

Share.

Je bent vast dol op je woning, maar ben je ook fan van je buurt? Er zijn heel wat elementen die een woonomgeving aangenaam kunnen maken en net die 11 punten hebben wij voor je opgelijst!

1.     Levensstijl

Als je op zoek gaat naar een nieuwe woning, wil je wellicht weten of je als persoon of gezin past binnen de buurt. Wie net op pensioen gaat en rust zoekt, wil wellicht niet in de studentenbuurt van de stad terecht komen. Net zoals jonge gezinnen die alles binnen handbereik willen hebben, zullen wellicht niet zoeken op het afgelegen platteland.

2.     Trotse buren

Je merkt al snel dat je terecht bent gekomen in een buurt waar mensen trotse inwoner zijn. Hebben ze nieuwe buren, dan zijn ze er als de kippen bij om ze welkom te heten, heerlijk. Daarnaast besteden ze veel zorg aan hun woning en aan de verbetering van de buurt. Is jouw voortuintje helemaal netjes? Dan pas je er helemaal bij!

3.     Scholen

Misschien is het voor jou belangrijk dat er een school dichtbij is. Zo kan je de kinderen gemakkelijk afzetten en ophalen en past dit veel beter in je dagelijkse planning dan wanneer je nog een halfuur moet rondrijden om je kroost op school te krijgen. Later kunnen ze trouwens zelf de dichte afstand met de fiets of te voet doen!

4.     Vrije tijd

Is er een zwembad of een fitness in de buurt? Zijn er pleintjes waar je even helemaal tot rust kan komen? Het zijn enkele elementen waar je rekening mee kan houden in de zoektocht naar een nieuwe woonst. Heel wat mensen hechten immers belang aan een groene omgeving, zelfs als ze in de stad wonen.

5.     Geschiedenis

Heel wat buurten hebben nog restanten uit een glorieus verleden, die misschien niet door iedereen gekend zijn. Staat er een oud gebouw of standbeeld in de gemeente waar je woont? Of misschien wel een cool, middeleeuws kasteel? Alvast een mogelijkheid om je onder te dompelen in de geschiedenis.

6.     Dokters

Wie hulpbehoevend is, met jonge kinderen in huis zit of al iets ouder is, kan uiteraard zoeken naar een buurt waar je snelle toegang hebt tot een ziekenhuis, dokterspraktijk of apotheek. Zo ben je zeker dat je op tijd en stond goed geholpen kan worden.

7.     Kinderparadijs

Heb je kinderen en wil je met je speelgrage peuter terecht in een buurt waar nog veel jonge gezinnen wonen? Er heel wat buurten met speeltuinen en jeugdbewegingen waar je met je kinderen naartoe kan. Niet alleen je lieve schat maakt nieuwe vriendjes, ook jij kan tussendoor bijkletsen met ouders.

8.     Openbaar vervoer

Als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer, wil je best wonen in een buurt waar je geen kwartiertje moet stappen alvorens je de eerst bus of trein tegenkomt.

9.     Shoppen en eten

Kook je ’s avonds niet graag en pluis je soms eens winkels uit om dat ene hippe kledingstuk te vinden? Dan zijn restaurants en winkels een echte must!

10.  Ontspanning

Wie nood heeft aan een avondje uit of eens gezellig bijkletsen met oude schoolvrienden, kan terecht in buurten met cafés en koffiebars. Toegegeven, dat kan onder haast elke kerktoren. Daarnaast zijn ook bioscopen handig om naar te kijken, want ‘dinner and a movie’ kan toch eens een heerlijk ontspannen avondje zijn.

11.  Loopafstand

Vind je het ook heerlijk als alles binnen handbereik is en je de autosleutels gewoon op het aanrecht kan laten liggen? Wat is er fijner dan op zondagen te voet naar de bakker te gaan en er heerlijke koffiekoeken te kopen? Tenzij je bakker vier kilometer verderop is dan.

Wist je trouwens dat je op Zimmo de buurtinformatie kan inschakelen? Zo zie je meteen wat je allemaal rondom je woning kan vinden. Dat maakt jouw buurt nog beter!

buurtinformatie-Zimmo

Foto: Zimmo & Neighbourhood Small Grants

Share.