Van vuile garage tot gezellig mini-huis

Delen

Soms moet je door de dingen heen kunnen kijken om het potentieel te zien. Dat is precies wat Michelle de la Vega deed toen ze deze oude garage zag staan.

Voor …

Om een lang verhaal kort te maken: de relatie van Michelle liep op de klippen waardoor ze voor een deel alles opnieuw moest opbouwen. Ze kocht een woning waartoe ook de garage behoorde. Een goede investering, maar financieel een grote stap. Om zeker te zijn dat er maandelijks voldoende geld zou zijn om alles af te betalen, besloot ze om het inventief aan te pakken: het huis verhuren en de garage ombouwen tot haar eigen woonplek.

 

… en na!

Als artieste, ontwerpster en… lasser wist ze duidelijk van aanpakken! De verwilderde garage werd perfect omgebouwd tot een woning waar zij en de kat perfect konden wonen. Zo kon ze relatief goedkoop wonen.

Opslagruimte

Ze ontwierp een doordachte woning waar ze met een goede 23 m² zelf voldoende leefruimte had. De garage werd een een beetje verhoogd en verder uitgebouwd. Ze zorgde er daarnaast voor dat ze binnen de woning voldoende plek had om haar spullen te bewaren.

Baden in de garage

Met zijn 23 m² woonoppervlakte kan je de woning nu niet meteen groot noemen. Maar maakt het uit als je alle nutsvoorzieningen hebt? Uiteraard heeft iedereen een bepaald minimum aan luxe voor ogen, maar als het sanitair al perfect op punt staat, ben je niet ver verwijderd van een aangename woning.

Slapen maar!

De oude garage werd een stuk verhoogd, waardoor Michelle de hoogte optimaal kon gebruiken. Via een ladder kan je in de nok van de woning tot rust komen en op beide oren slapen.

Foto’s: Ira Lippke

Toch nog een keuken

Een vuurtje, een wastafel, een bergruimte voor je eten en een koelkast. Het is klein, maar je hebt wel alles wat je zoekt in de keuken. Zeker wanneer je alleen bent, hoef je ook geen gigantische driegangenmaaltijd te bereiden. Daardoor is er ook geen of weinig nood aan een ruime keuken. Kortom, net zoals heel de woning is de keuken op maat!

Wonen in de garage

Het klinkt misschien nog steeds vreemd, wonen in een oude garage. Voor de ene lijkt het toch een fijn avontuur, maar voor de ander is het misschien niet ideaal. Toch kan het voldoende zijn als je goed nadenkt over praktische zaken en werk maakt van een slimme en ruimte-besparende inrichting. Veel dingen zijn dan ook op maat gemaakt, en er werd gewerkt met gerecycleerd materiaal. Slim bedacht, mooi uitgewerkt en een gezellige plek om te wonen!

Intussen woont ze wel zelf in het huis, samen met haar nieuwe partner. Maar de garage is en blijft haar eigen plek.

Bron: Michelledelavega.com
Foto’s: Ira Lippke

Delen