Laat je inspireren: landelijk & modern wonen

Share.

Wil je graag samenhang in je interieur? Kies dan eerst een stijl die het best bij jou en je woning past. Ga jij voor de landelijke sfeer van de cottage stijl of zie je liever een moderne inrichting?

Een moeilijke keuze? Stel dan misschien de vraag op een andere manier: voel jij jezelf het best in de stad of eerder op het platteland? De sfeer van je interieur zal in grote mate bepaald worden door het interieur en dat bepaal je vooral door de aankleding ervan.

De term landelijk wonen komt simpelweg van wonen in een landelijke omgeving, met de bijhorende rust, eenvoud en gezelligheid. De sfeer staat haaks op die van wonen in een stad. Maar niets kan je tegenhouden om die sfeer ook te creëren in je stadswoning. Vandaag de dag is de cottage stijl nog steeds een van de meest populaire woonstijlen. Dit type van interieur brengt rust in de drukte en stress die ieder van ons dagelijks kan ondervinden.

Natuurlijke en lichte kleuren met een klassieke uitstraling, comfortabele stoffen zetels en andere meubelen met een wat doorleefde look: het hoort er allemaal bij. Net zoals een houten lambrisering en dito plafonds met zichtbare balken.

Modern wonen kenmerkt zich vooral door de strakke lijnen. Sierlijke rondingen van klassieke tafels, stoelen en kasten zijn hier dus “uit den boze”. Maar ook kleur speelt een belangrijke rol in deze stijl.

Dé uitdaging van modern wonen is ongetwijfeld ervoor te zorgen dat het allemaal niet te kil overkomt. Het moet tenslotte ook gezellig blijven. Dit kan door te werken met de juiste woonaccessoires, bijvoorbeeld tapijten, maar ook door gebruik te maken van warme accentkleuren. Contrasten tussen de verschillende bouwmaterialen zoals glas, staal, hout, kunststof en leer helpen daarbij ook voor de nodige dynamiek.

Plafondhoge ramen zorgen dan weer voor een panoramisch zicht naar buiten, maar ook voor de nodige lichtinval. Dit is tevens belangrijk om moderne kunstwerken of sculpturen mooi tot hun recht te laten komen. Strak, simpel en eenvoudig: een modern interieur is dan ook vooral gericht op soberheid (en misschien ook minder geschikt voor sloddervossen onder ons).

Kan je niet kiezen? Weet dan dat een mix van beide stijlen ook perfect mogelijk is. Robuuste houten kasten en authentieke stoere tafels worden in dit geval gecombineerd met een typisch modern design. Denk aan landelijk wonen als basis, zonder al teveel objecten en versieringen. Qua kleur zal je in een modern landelijke inrichting vooral stoere, matte basiskleuren, zoals grijs, bruin en wit terugvinden. Hou wel rekening met de vloer. Zoals we ook het artikel begonnen: samenhang blijft sowieso altijd belangrijk!

Tenslotte zijn er nog een pak andere woonstijlen. Denk maar aan basicbohémien, design, industrieel, klassiek, natuur, romantisch,… In welke woonstijl voel jij je het beste thuis?

Foto’s: Pinterest

Share.